Interactieve workshop ´Bouwen met kalkhennep’ – 28 december

Stichting Hibertad en EcoBouwSalland organiseren in Hardenberg een interactieve workshop ´Bouwen met kalkhennep’. ’s Ochtends wordt de theorie besproken, waarna we het geleerde in de praktijk brengen en aan de slag gaan met de kalkhennep: we bouwen een scheidingswand in het fraaie gebouw van Stichting Hibertad. Tevens is er de mogelijkheid om meer te weten te komen over – en te werken met – kalkhennepblokken van IsoHemp en leemstenen van Oskam.

De workshop word geleid door ecologisch bouwer Rens Borgers, grondlegger van het bouwen met kalkhennep in Nederland. Hij is bekend als directeur van EcoBouwSalland en mede-oprichter van Stichting Kalkhennep Nederland.

Stichting Hibertad is een onafhankelijke stichting die zich richt op duurzaamheid. In het Hibertad-gebouw worden materialen en installaties getest en kunnen geïnteresseerden meer informatie over duurzaamheid krijgen

Datum: 28 december 2016
Locatie: Molensteen 7, 7773 NM Hardenberg
Aanmelden: Ecobouw Salland

Kalkhennep is een milieuvriendelijk en isolerend bouwmateriaal van een snel uithardend, stevig mengsel van natuurlijke kalk met hennephout. Het heeft de minste CO2 uitstoot van alle gangbare bouwmaterialen. Behalve dat het afgewerkte resultaat mooi is, creëert het ook een gezonde en damp-open woon- en werk omgeving.

De workshop is ideale opstap voor architecten, opdrachtgevers, zelfbouwers en professionals die willen leren bouwen met kalkhennep. Tijdens de workshop leer je de theorie en basistechnieken van het ecologisch bouwen met kalkhennep. Na de workshop ben je in staat om te besluiten of dit product en de bijbehorende bouwmethode iets voor je is.

isohemp3

Geplaatst in ACTUEEL en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.