Infiltratie

Momenteel wordt er heel veel waardevol regenwater samen met het ander huishoudelijk afvalwater van keuken badkamer en toilet via de riolering afgevoerd.
Vooral op structurele niveau (wijken, parken, bedrijfsterreinen etc.) is infitratie van regenwater in de grond om verdroging en overbelasting riool te voorkomen een goede optie.
D.m.v. drainageboxen of irrigerende rioolbuizen kan het grondwater het hele jaar door (dus ook in droge tijden) op peil gehouden worden.
infiltratie

Steeds meer oppervlakten worden verhard. Regenwater dat op deze verharde oppervlakten valt en wordt verzameld levert een tweetal problemen op:
– Het af te voeren volume aan regenwater is bij intensieve regenbuien zo groot dat de bestaande riolering dit niet op tijd kan afvoeren waardoor overlast ontstaat.
– Regenwater infiltreert onvoldoende ter plekke om een gezonde grondwater huishouding te kunnen garanderen. Dit veroorzaakt verdroging en verzakkingen.
DYKA biedt een compleet concept oplossingen onder de merknaam DUBORAIN ® om deze problemen te voorkomen en op te lossen.

Schermafdruk 2015-11-29 22.14.11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.