Visie

Infodubo wil inspireren om duurzamer te bouwen en meer gebruik te maken van natuurlijke bouwmaterialen. Dit doen wij door goede en onafhankelijke informatie te geven. Hiervoor organiseert,verzamelt en bewerkt kennis over duurzaam bouwen, natuurlijke bouwmaterialen en duurzame energiesystemen en deelt deze via verschillende kanalen en activiteiten.

Duurzaam Bouwen gaat voor ons veel verder dan alleen de milieutechnische aspecten zoals vastgelegd in de vele lijsten of classificaties van materialen of bouwconcepten.

Het biologische aspect is voor infodubo net zo belangrijk.

De bios, het levende wezen en zijn fijnschalige verweving met het levende in de natuur enerzijds en de logos als scheppend principe anderzijds zijn onverbrekelijk verbonden met het denken rond duurzaam bouwen en wonen.

Op die manier wordt duurzaam bouwen weer gezond bouwen.

Integrale benadering

Infodubo gaat uit van een integrale benadering waarin alles met elkaar samenhangt. Het denken en werken aan bepaalde aspecten betekent dan ook dat je je bewust moet zijn van de positie en verbindingen van deze aspecten binnen het grotere geheel.  Ook samenwerking en wederzijdse inspiratie van mensen passen in deze visie.

Verruimd perspectief

Niet alleen het eigen huis dient gezond te zijn. De wijken, dorpen  en steden waarin wij wonen dreigen onleefbaar te worden.

Op macro-economisch gebied worden er thans grote verliezen geleden door ongezonde bouwwijzen van huizen, kantoren maar ook wijken.

Voor Infodubo is de in dit perspectief duurzaam gebouwde woning een basisbouwsteen voor een globaal ecologisch woonweefsel voor steden en dorpen.

Voor vragen gelieve rechtstreeks te contacteren:
Dirk van Impe : dirk@infodubo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.