projecten

Database Duurzaam Bouwen
Database ontwikkeld in opdracht van het Informatiepunt Duurzaam Bouwen. De database is ontwikkeld samen met een team van experts en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. De input van de fabrikanten wordt na bewerking op eenvoudige manier ontsloten. De database is een opsomming van duurzame producten, hun voornaamste eigenschappen en hun classificatie (nationaal pakket duurzaambouwen, NIBE , NaturePlus of andere.

Energie(k)Advies Loket
Oprichten en organiseren van een energieadviesloket voor particulieren. Opdracht uitgevoerd in opdracht van het Informatiepunt Duurzaam Bouwen t.b.v. de gemeente Groningen.
De opdracht bestond uit het organiseren van de informatie, het samenstellen van het team van adviseurs en het coördineren van de contacten met uitvoerende partijen (EPA-adviseurs, installateurs, aannemers).
Om de workflow te organiseren is een klantenvolgsysteem ingevoerd en doorontwikkeld.

Energiebesparingsconsortia
Opdracht bestond uit het participeren met onafhankelijke informatie in verschillende consortia opgericht binnen het Slim-project (Energiebesparen Noord Nederland en de Blauwe Ogen).
Omdat wij erkend worden als neutrale zender van informatie kunnen wij de potentiële klanten onafhankelijk informeren voor ze in zee gaan met commerciële partijen. Die insteek bevalt zowel de klant als de leverancier. Wij merken een grotere betrokkenheid bij de partijen.

Winsum Duurzaam
Project in opdracht van de gemeente Winsum.
De opdracht was om een aantal zinvolle maatregelen te ontwikkelingen voor de hernieuwde openstelling van de duurzaamheidsfondsen voor de wijken De Brake 2, Oosterhuisen en Groenlanden Sauwerd en deze onder de aandacht te brengen van de betrokken bewoners.
Om de bewoners goed te informeren en de nodige reuring te organiseren hebben wij bewonersavonden georganiseerd gebaseerd op het principe van een “Tupperware-party”. Geselecteerde ambassadeurs konden hun buren uitnodigen voor een gezellige avond waarbij ze breed geïnformeerd werden over de mogelijkheden. Op de avond was er altijd een onafhankelijke adviseur voor de informatievoorziening en een installateur om de maatregel concreet te maken.
Door dit concept hebben wij de sociale component bij verduurzaming ingebracht.