Regenwater opvang en gebruik

Wij gebruiken nog te veel water van hoogstaande kwaliteit om onze wc te spoelen en de auto te wassen.
Hemelwater is gratis en in voldoende hoeveelheden beschikbaar. Iedereen heeft er dus alle baat bij om te investeren in de opvang en het gebruik van regenwater. Hemelwater is bovendien voor een aantal toepassingen zelfs beter dan leidingwater.
Hemelwater is zacht omdat het geen kalk bevat zoals het leidingwater. Daardoor is het beter voor de levensduur van de huishoudtoestellen, leidingen en kranen. Bovendien verbruik je hierdoor minder zeep en waspoeder.
Vroeger hadden de huizen vaak standaard een regenwatertank onder de grond bij het huis. Met een slingerpomp werd het water opgepompt.
Momenteel bestaan er mooie systemen met goede voor - en na-filters die er voor zorgen dat er relatief schoon regenwater automatisch opgepompt kan worden.
Als u regenwater gaat gebruiken let voor uw eigen veiligheid op het voorschrift om regenwater strikt te scheiden van drinkwater. Dit moet via een een dubbel leidingnet. D.w.z. een apart leidingnet naar bijv. wc, wasmachine en tuinkraan en een apart leidingnet voor drinkwater naar de overige tappunten.

SYSTEEM
regenwatersysteem

Bron: intewa
Het systeem bestaat uit de volgende onderdelen.

TANKFILTER
rainwater-filter

DE TANK

vlaktank-uk

DE POMP

regenwaterpomp

Heeft u interesse vraag informatie en prijzen via ons advies aanvraagformulier.

2 reacties

  1. Pingback: Vlaming gebruikt minder drinkwater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.